top of page

המוזיאונים של המאה ה-21

הרצאות וסדנאות

About

Outside the Frame  חברת ייעוץ למוסדות תרבות, חינוך ורשויות עירוניות. מתמחה במחקר, פיתוח ויצירת תכנים, בניית שותפויות בין קהילה לתרבות וייעוץ למטרת עיצוב עתידם של מוסדות אלו במאה ה-21.

 

  • הרצאות וסדנאות

  • ייעוץ וליווי תהליכים ארגוניים

  • בניית תוכניות מבוססות מקום וקהילה

  • מנטורינג וליווי תהליכי בניה של המעמד היצירתי המקומי

  • מיפוי, מחקר ופיתוח של יוזמות חדשות על פי בקשת הלקוח/ה

IMG_1237.JPG

משחק אינטראקטיבי לחקר תל אביב, 2016, בית העצמאות

המפנה היצירתי

בעשור האחרון נראה שכולם מדברים על יצירתיות. יצירתיות הפכה לאובססיה החדשה שלנו בכל תחום: אנשים יצירתיים, כלכלה יצירתית, תעשיה יצירתית, חינוך ליצירתיות, העיר היצירתית, מנהיגות יצירתית ועוד.

 

אם בעבר יצירתיות היתה מנת חלקם של הגאונים והמוכשרים, התפיסה המקובלת כיום היא שיצירתיות היא תכונה נרכשת, כישור חיים מבוקש, המלווה לא אחת על ידי אחותה הבכורה החדשנות.

 

במפגשים שלנו נעסוק בסריקת התפתחות המפנה היצירתי בשני העשורים האחרונים ונדון ב"בהלה אל היצירתיות" החדשה שמוסדות וארגונים עוברים. בנוסף, נרכוש כלים מעשיים, נחשוב ונדייק כיצד נוכל להשתמש בהם לקדם את המטרות שלנו.  

 

  • ·התוכן מיועד למוזאונים ולמוסדות אמנות ותרבות באשר הם

  • ·ניתן להזמין מפגש אחד המשלב הרצאה וסדנה חד פעמית, או שלושה מפגשים מתמשכים המאפשרים בסיס לתהליכי ליווי בהתאם לבקשת הלקוח.ה

המוזאון כמרחב לפיתוח מיומנויות חיים, יצירת משמעות ואושר במאה ה-21

המאה ה-21 הציבה את המוזאונים ומוסדות התרבות בפני אתגרים ושאלות בנוגע לרלוונטיות שלהם.

התקופה בה אנו חיים דורשת מכולנו להיות יותר יצירתיים, לאמץ חשיבה עצמאית וביקורתית, לדעת לספר סיפור, לזהות בעיות ולמצוא להן פתרונות. ערוצי המידע עצומים וההבדל בין אמת לשקר מתערר, במקביל, אנו עסוקים בשאלת האושר. בדידות, שעמום וחוסר משמעות הפכו לאתגרים האנושיים שמלווים וכנראה ימשיכו ללוות את החיים החדשים שלנו.

לצד כל הפיתוחים הטכנולוגיים, בעידן של בינה מלאכותית, נראה שמה שנחוץ לנו יותר מהכל זו ההבנה והכלה של הנפש האנושית.

אנו מאמינות שהמוזאונים כמרחבים של השראה וידע, יכולים להוות בית בעבור כלל הא.נשים במאה ה-21. דווקא עכשיו, המוזאונים רלוונטיים לחיינו כמרחבי השראה ופיתוח מיומנויות חיים וכבית עוטף, חם ואנושי המציע מענה לשינויים המלווים בבדידות, דכאון ובחיפוש מתמיד אחר אושר ומשמעות.

במפגשים נתבונן במוזאונים כמרחבי השראה, נתייחס לשינויים החברתיים-כלכליים-תרבותיים של המאה ה-21, נלמד על כישורי חיים והאתגרים החדשים וכיצד המרחבים שלנו יכולים להעניק להם מענה כבית לחיים מטיבים, יצירה ושיח לצד חללי ניסיון והתפתחות אישית וחברתית.

 

  • התוכן מיועד למוזאונים ולמוסדות אמנות ותרבות באשר הם

  • ניתן לעבור סדנא בת שלוש שעות: הרצאה בת שעה ורבע וסדנא בת שעה וחצי.

  • ניתן לעבור ייעוץ ותהליך סדנאי ארוך על פי בקשה.

10947252_1007697129260394_6393348909812098943_n.jpg

Post Global Game Jam Gala, 2015, בית העיר

שם ההרצאה: "פיאצה או אצטדיון – תפקידם של מוזיאוני העתיד"

נושא: על שיתוף פעולה, תוכן וקהילה.

מוסדות התרבות והאומנות בארץ ובעולם, נדרשים להתמודד כיום, עם מגוון אתגרים חדשים בתחומים ובהיקפים שלא נדרשו מהם עד כה.

הידע שהיה נעול בעבר במוסדות אקסקלוסיביים נשבר עם כניסת האינטרנט. כל אדם עם מעט סבלנות יכול להפוך למומחה בכל תחום. יצירות האומנות הטובות בעולם, זמינות לחקר ולהדפסה באיכות גבוהה לכל דורש ומעוררות שוב ושוב את השאלה על ההבדל בין מקור להעתק. הפילוג הפנימי בין מערכות המוזיאון השונות והפילוג בין המוזיאונים לבין עצמם מגבילים את צמיחתם, המדיות החברתיות מכתירות מלכים לפי היקפי חשיפה, אופנה וטרנדים הקובעים מה כדאי לקנות וממי כדאי ללמוד אך מעל כולם הטכנולוגיה, זו החולשת בעולם ומתקדמת בצעדי ענק אך מאתגרת עד מבטלת לחלוטין את המפגש האנושי והפיזי.

בתוך העולם המהיר והמשתנה הזה נשארו רוב מוסדות התרבות והאומנות בהגשה, שפה ומתודות של המאה הקודמת.  

לאן צועדים המוסדות הללו במאה ה 21? כיצד נוכל לקדם באופן משמעותי את תפקדנו בחברה? מי הם השותפים הטבעיים שלנו? מהו כוחה של הקהילה שלנו ולמה היא נחוצה? עד כמה תוכן יכול לשנות את המצב? איפה כדאי לשים את הכסף? כל כך הרבה שאלות אבל עם מי אנחנו נפגשים כדי לענות עליהן?  

ההרצאה "פיאצה או אצטדיון" שואלת בראש ובראשונה את השאלה מה רוצים המוזיאונים להיות כבר היום ומטרתה להעניק לצוותים השונים הפועלים בתוכו כלים מעשיים לשיפור וקידום מקומם בעולם. ההרצאה משולבת סדנה מבקשת לפתוח את גבולות המחשבה, למלא בהשראה, לחקור ולהציג את הנעשה בארץ ובעולם בתחום ומשוחחת על עוצמתם של שיתופי הפעולה, פיתוח תוכן וקהילה על מנת לשמור את הטוב ולשנות את שעבר זמנו, לעצב מחדש את התבנית ולהתמלא כוח ועידוד לעשייה חדשה ומגוונת.

 

משך הרצאה: כשעה ו-45 דק' כולל סדנה

קהל יעד מוזיאלי: צוותי חינוך, מפתחי ומנהלי תוכן, מנהלים, רכזים ועוד  

פיאצה-או-אצטדיון.jpg

שם ההרצאה: ״להכיר, לסמוך, להתאהב״ 

נושא ההרצאה: פיתוח תוכן חינוכי ושיווקי, ליחידים, במוזיאונים 

תוכן הוא המילה הכי חמה בפתיחת המאה ה 21.

בעבר, היה הבדל ברור בין תוכן שיווקי לתוכן חינוכי - היום ההבדל הזה מטשטש עד כדי לא קיים. 

הדרכה רגילה, הרצאה מתמשכת, שיווק ללא ערך, טלמרקטינג לא מובחן, כל אילו הן נחלת העבר. בעידן שבו הכל נגיש בלחיצת כפתור וכל הידע זמין מעכשיו לעכשיו בכל פלטפורמה - את הקצב מובילים אלו שמעניקים לקהל שלהם ערך נוסף.

 

ערך המייצר הכרות ואהבה הרבה לפני הביקור הראשון, ערך הנשען על הידע והחוזקות שלנו שאי אפשר להשיג בשום מקום אחר, אנחנו נמדדים באיכות, לא מחיר ולא בכמות, והקהל שעוקב אחרינו בוחר לקבל מאיתנו את הידע ולא ממקור אחר. 

 

עבודת השיווק והקמת התוכן ארוכה, חלקו של התוכן אפילו יוגש בחינם, הפעילות שיספק תהיה זמינה בכל פלטפורמה, אבל החיבורים הללו מייצרים את קהל נאמן, חוזר, שמביא איתו חברים לכל ביקור חדש ודואג להעביר את השם שלנו לפחות לעוד 5 חברים.

 

״להכיר, לסמוך, לאהוב״ הוא התהליך שלקוח עובר מהרגע שהוא מגלה אותנו ועד שהוא מגיע אלינו ורוכש מוצרים או משלם כרטיס על אירוע שלנו. המטרה שלנו היא להמשיך ולספק לו את התכנים ולהעמיק את ההכרות איתנו.

 

הרצאה על שיווק ופיתוח תוכן למוזיאונים ומוסדות תרבות, בהתבוננות על דברים שקורים בארץ ובעולם ובניסיון ללמוד מכל אדם ומכל מקום כדי לקדם את המוסד שלנו. 

 

משך ההרצאה: כשעה

קהל יעד: צוותי פיתוח תוכן, ניהול ופיתוח שיווק וצוותי הדרכה

״להכיר, לסמוך, להתאהב״ _ (2).jpg
בואו נשתמע
צרו איתנו קשר, נשמח לענות על כל שאלה

תודה שכתבתם לנו, נחזור אליכם במהירות האפשרית

Post Global Game Jam Gala, 2015, בית העיר
המירוץ לפורים, 2015, מוזיאון יהדות איטליה, ירושלים
פעילות קהילתית לילדים ומשפחות לאורך רחוב ביאליק, לילה לבן, 2014, רחוב ביאיק
Post Global Game Jam Gala, 2015, בית העיר

© by Outside The Frame, Proudly created with Wix.com

bottom of page