מוזיאונים ומוסדות תרבות
"המאיץ החברתי" - מרכז לפיתוח מנהיגות בבאר שבע
אוצרות חינוכית, פיתוח וכתיבת התוכן, הכשרת הצוות
המרכז הוא פלטפורמה שיתופית לילדים, נוער וקהילה במטרה לקדמם ולהעצימם בעולם מהיר ומשתנה. המרכז מעניק מקום לפיתוח ורכישת כלים באמצעות מיומנויות המאה ה-21 הכוללות: מיומנויות חיים ומיומנויות רכות. במטרה לעודד בוגרים ערכיים, בעלי זהות לוקאלית, אזרחים מעורבים ופעילים ובעלי תחושת מסוגלות להתמודדות בשלבי החיים ומצבים משתנים.
המרכז הוא חלל פתוח, שוויוני, המעוצב בצורה מעגלית ללא התחלה או סוף. עיצובו הייחודי משקף את ערכיו: מעגל הנמצא בתנועה מתמדת, מונע ומניע, חוזר על עצמו ולמרות זאת מתחדש תמיד. המרכז מאפשר למשתתפים והמשתתפות מבתי הספר, תוכניות המנהיגות ותנועות הנוער, לחזור ולבקר בו שוב ושוב, לגלות בכל פעם משהו אחר על עצמם ולקדם עוד שותפויות ועשייה. המרכז מזמין את המשתתפים והמשתתפות לפענח מהן התכונות והיכולות הטמונים בהם ואילו כלים נוספים נחוצים להם כדי להתפתח במישור האישי והחברתי. הפעילות במרכז היא חווייתית, מעשית ושיתופית המתבססת על חשיבה מסדר גבוה והתבוננות פנימית. כמו כן הפעילות מעודדת אקטיביזם אישי, קהילתי וחברתי בעלי אופי מתמשך, כאשר המרכז הוא הבית לעידוד עשייה וחיזוק תחושת השייכות.
המרכז הוא חלל למפגש ויצירה למען קידום אישי וקהילתי, כזה העוסק בחברה ובאדם וממקם אותם במרכז השיח. הוא נשען על ערכי החדשנות, חשיבה ביקורתית ועצמאית, מעורבות חברתית, שותפות ואותנטיות. מאמין ביצירת תחושת שייכות מקומית ואזרחית.
המרכז וצוות הארגון שואפים להציב סטנדרטים חברתיים חדשים פורצי דרך ולהפוך למודל לאומי.
קטלוג אתרי המורשת של המועצה לשימור אתרי מורשת בישראל
כתיבה
כתיבת קטלוג האתרים של המועצה לשימור אתרי מורשת בישראל.
הכתיבה כוללת את המחקר על האתר, כתיבת התוכן הרלוונטי המכיל את המידע היסטורי על האתר ואנשיו, תערוכות הקבע, פעילויות נוספות בסביבה למבקרים ופרטי הקשר עם המקום
מוזיאון בית העצמאות - מדברים עצמאות - סידרה שנתית לקריאה מחודשת בגילת העצמאות לרגל 70 שנה למדינת ישראל
פיתוח וכתיבת התוכן, בחירת הדוברים והזמנתם, יצירת וניהול השת"פ עם הגופים השונים
מפיקה, שיווק וניהול הפרויקט השנתי, במלואו, על כל חלקיו.
שנת ה-70 למדינת ישראל נחגגה באמצעות "מדברים עצמאות", סידרה שנתית, 12 מפגשים חודשיים, החוקרת את מגילת העצמאות, בכל חודש נבחרה פיסקה אחרת במגילת העצמאות, נקשרה לאירוע שקרה באותו חודש לאורך 70 שנות קיומה של המדינה ונשאלו 2 שאלות: האחת, על נושא הפיסקה, השנייה - שאלה כללית שחזרה בכל מפגש ודנה בחזון המגילה מול המציאות הישראלית.
בכל חודש חבר בית העצמאות למוזיאון או מוסד אחר הקשור לנושא החודש ויצרנו יחד אירוע מרכזי שחתם את הנושא בו עסקנו באותו החודש, בין היתר עסקנו בשאלות הבאות:
בחודש ינואר, לרגל יום השואה הבינלאומי, נבחרה הפיסקה העוסקת בשואה, בשיתוף מוזיאון ומכון המחקר של יד ושם שאלנו כיצד אנחנו זוכרים את השואה בישראל 73 שנה לאחר סיומה, האם מדינת ישראל חייב את הקמתה לאירוע זה ומה מקומה של השואה בחיי היום יום בחברה הישראלית.
בחודש פברואר, לרגל הולדת הכנסת, נבחרה הפיסקה העוסקת בחוקה ובשיתוף עם המכון הישראלי לדמוקרטיה שאלנו מדוע אין חוקה למדינת ישראל, מדוע מגילת העצמאות אינה מסמך מחייב חוקתית והאם יבוא יום ועניין זה יפרק את החברה שלנו?
בחודש מרץ, לרגל חקיקת חוק יסוד כבוד האדם וחירותו, גם הפעם שיתפנו פעולה עם המכון הישראלי לדמוקרטיה ושאלנו כיצד מיושם חוק זה במדינת ישראל בימנו? והאם שכחנו חלקים מהחברה במהלך קיומו
בחודש מאי, לרגל חג שבועות, עסקנו בשאלת הזהות היהודית ובשיתוף בית בין גוריון בערבה, שאלנו מי קובע מיהו יהודי במדינת ישראל? וכיצד מתכוונים ראשי המדינה לאפשר ליהודים לעלות לישראל.
בחודש יוני, לרגל הלילה הלבן, עסקנו בעובדה שתל אביב היא העיר היחידה המוזכרת במגילה, ושאלנו על מקומה בסיפור הציוני, האם היא בועה או שותפה? בשיתוף עיריית תל אביב.
בחודש ספטמבר, לרגל חגי תשרי והיותם אחד ממועדי העלייה לרגל לירושלים, עסקנו בשאלת הריבונות היהודית ובשיתוף עם תנועת "ממזרח צדק" ומפיקי הסרט "יהודים פעם שלישית" שאלנו מהם הסכנות העומדות לעם היהודי בבואו לחגוג את שנתו ה-70 בריבונות יהודית שלישית.
אל הבמה, הוזמנו בכל חודש 4 דוברים מרכזיים ומנחה, מכל קשת החברה הישראלית, כל אחד מהם קיבל 10 דקות להציג את דעתו על נושא הערב, לאחר מכן נפתח פאנל לשיח משותף ובסיומו נפתחה הבמה לשמוע את הקהל.
המוסדות איתם שיתפנו פעולה בין היתר היו: יד ושם, המכון הישראלי לדמוקרטיה, מרכז רבין, מרכז מורשת בגין, תנועת בינ"ה, עירית תל אביב, בית בין גוריון בערבה, מכון הרצל ועוד.
בין היתר התארחו על בימת ההכרזה: גל גבאי, רינו צרור, עדינה בר שלום, יצחק (בוז'י) הרצוג, הרב שי פירון, אהוד יערי, אהוד בנאי, טלי לפקין שחק, יעקב גלעד, השופטת בדימוס עדנה ארבל, ח"כ לשעבר רות קלדרון, פרופ' מני מאוטנר, פרופ' ידידה שטרן, ציפי גון גרוס, שי חתוכה, משה קפטן, אלכס ליבק, מורן שוב, ועוד רבים רבים נוספים.
לצפייה בסרטונים נוספים מהסידרה ליחצו על האימיג' המצורף